Одата пошта хероју Зорану Ивановићу

Тачно пре 20 година, током рата на Косову и Метохији, свој живот за одбрану отаџбине дао је и један од 12 хероја трстеничког краја Зоран Ивановић. Он је страдао током акције НАТО агресора, а грађани Пејовца, где је Зоран живео са родитељима и сестром, у знак сећања на његов лик и дело саградили су спомен чесму.

Од тада па до данашњих дана ту се окупљају грађани, представници локалне самоуправе и МЗ Трстеник 2, Општинске организације Савеза бораца Трстеник и ратних војних инвалида, Зоранови ратни другови и старешине Војске Србије, пријатељи и родбина породице Ивановић који су и овог 02. априла положили венце и цвеће на спомен чесму.

Присутнима на помену обратила се народна посланица Милена Турк говоривши о тим временима и истакавши обавезу свих Трстеничана да лик и дело Зорана Ивановића никада не забораве ове и наредне генерације.

Рођена Зоранова сестра Зорица захвалила је у име породице свим присутнима на помену, што су у великом броју дошли да одају пошаст њеном брату хероју, док су о херојима свих ратова рецитал извели ученици ОШ “Свети Сава” и црквеног хора “Бошко Југовић”. Представници Војске Србије су овом приликом породици Ивановић уручили војну споменицу.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x