Одржана годишња скупштина Удружења жена “Лада”

У петак је у Варварину одржана редовна годишња скупштина Удружења жена “Лада”, основаног крајем 2018. године ради промоције положаја жена у малој средини, на којој је усвојен Етички кодекс овог Удружења, а разматрани су и планови за наредни период.

Приметивши да већина жена у нашој средини има жељу да изађе из анонимности и да се кроз дружење информише о различитим областима, председница Управног одбора овог удружења Весна Петровић истиче да Удружење жена “Лада” управо има за циљ да кроз сарадњу са другим удружењима оствари размену знања, информисаност и едукацију у областима предузетништва, културе, образовања, заштите животне средине.

“Остваривањем људских, женских и мањинских права, као и сазнања из других области, жене ће моћи да пронађу оно што их највише интересује и да се у томе остваре”, поручује председница УО Удружења жена “Лада” Весна Петровић.

Према њеним речима, Лада је богиња лета, љубави и лепоте из старословенске митологије и по веровању старих Словена она живи у другом свету званом Ириј до пролећа, када се буди носећи са собом пролеће.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x