Одата пошта палим борцима на Попинској реци

На 79. годишњицу Попинске битке, која се одиграла 13. октобра 1941. године, крај споменика палим партизанским борцима на Попинској реци, окупљањем, полагањем венаца и цвећа, присутни су одали пошту јунацима неравноправне борбе која се одиграла на самом почетку Другог светског рата.

У име локалне самоуправе палим борцима пошту су одали заменик председнице општине Трстеник Дејан Раковац и члан Општинског већа задужен за област културе и образовања Иван Нешић. Венце и цвеће су на споменик палим борцима положили и представници Општинске организације Савеза бораца Трстеник, као и делегације Трстеника и Врњачке Бање.

О тој јуначкој, неравноправној борби са надмоћнијим непријатељем врњачко-трстеничког одреда и Драгосињачке чете, која се налазила на положајима на брду званом “Немрак”, борци су извесно време задржавали надирање Немаца, али је њихов отпор непријатељ сломио и партизани су морали да се повлаче према планини Гоч.

Том приликом у борби су погинула 42 борца, а о том догађају укратко је говорио Миодраг Недељковић, председник Општинске организације Савеза бораца у Трстенику.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x