Одборници локалног парламента у Трстенику усвојили први ребаланс буџета за ову годину

У Већници Народног универзитета одборници Скупштине општине Трстеник одржали су 28. редовну седницу којом је председавао Герасим Атанасковић, председник локалног парламента. На почетку седнице минутом ћутања одата је пошта настрадалим ученицима ОШ “Владислав Рибникар” и раднику обезбеђења ове школе. Дневни ред садржао је 15 тачака које су обрађене, односно разматране и усвојене.

Председник трстеничког парламента Герасим Атанасковић истиче да се међу најважнијим тачкама нашао предлог Одлуке о првом ребалансу општинског буџета за ову годину, а разматрани су и усвојени, а затим и верификовани мандати директорима ЈП за уређење грађевинског земљишта и Народне библиотеке “Јефимија”.

“Донели смо и две важне одлуке о успостављању сарадње са двема општинама у Грчкој и Републици Српској, са којима смо и раније имали контакте и пријатељске односе, које смо сада озваничили општинском одлуком коју ћемо спроводити у наредном периоду. Усвајањем ребаланса општинског буџета издвојили смо значајна средства за образовање, па ће ђаци у школама наше општине, почетком нове школске године, уписом у нови разред добити новчану поклон честитку у износу од 10.000 динара”, издвојио је Герасим Атанасковић и навео да је у ове сврхе издвојено 24 милиона динара.

Према речима председнице општине Трстеник Милене Турк значајна издвајања предвиђена су за област образовања, 24 милиона динара за поклон честитке основцима који ће приликом уписа у нови разред добити по 10.000,00 динара.

За куповину нове противградне станице у насељеном месту Почековина и ојачавање противградних станица у Грабовцу и Рујишнику издвојено је 5 милиона динара, за постављање нових лед сијалица у деловима насељених места која до сада нису имала никакво осветљење издвојено је 2 милиона динара, за куповину објекта за Дечији вртић у Милутовцу издвојено је 1.950.000,00 динара, а за трећу завршну фазу изградње Дечијег вртића у Великој Дренови издвојено је 4.100.000,00 динара.

“Ребалансом буџета предвиђено је и финансирање изградње нових спортских терена, близу 6 милиона динара, затим додатна средства за опремање општинских школа, за замену кровова и столарије. Издвојена су и значајна средства за учешће у пројектима, добили смо за сада од министарстава око 30 милиона динара по различитим програмима, значи све што смо до сада урадили видљиво је и даље ћемо радити у интересу грађана наше општине”, поручила је је Милена Турк, председница општине Трстеник.

Она је додала да ће се износом од 3.600.000,00 динара реконструисати дотрајали тоалет у матичној школи “Јован Јовановић Змај” у Стопањи и изразила наду да ће грађани бити овим задовољни, јер у границама могућности локална власт покушава свима да помогне у решавању њихових проблема и ради у њиховом интересу.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x