Одељење гинекологије Дома здравља “Др Сава Станојевић” добило модеран ултразвучни апарат

Дом здравља “Др Сава Станојевић” у Трстенику, односно Служба гинекологије богатија је за новодобијени савремени ултразвучни апарат 4Г који је бољи од претходног апарата и врло прецизан у дијагностици гинеколошких обољења и помоћу кога се може открити и карцином код жена. Овај апарат у акушерству помаже током вођења трудноће и ране дијагностике патолошке трудноће.

“До сада су наше труднице морале да иду у друге здравствене установе и у приватне клинике, а сада ево овде могу да користе овај ултразвучни апарат чија је вредност 4,5 милиона динара и чију набавку је Немачка Амбасада финансирала са 80 одсто, а општина Трстеник 20 одсто од укупне вредности. Помоћу овог апарата моћи ћемо у наредном периоду да вршимо комплетан преглед наших трудница”, истиче др Драгица Гочанин Пејчић, начелница Службе гинекологије у трстеничком Дому здравља.

Директор ове здравствене установе др Радован Поповић захвалио је на овој изузетно вредној донацији напоменувши да ће идуће године, после завршене специјализације, у Служби гинекологије радити још један гинеколог.

“Један број медицинских сестара и бабица већ је прошао обуку, а у оквиру Службе постоји и вежбаоница за труднице. Служба је сада опремљена апаратима и кадровима који ће безбедно водити трудноћу”, рекао је др Поповић.

Председник општине Трстеник Александар Ћирић поручио је да локална самоуправа по питању наталитета чини велике напоре како би се временом повећао природни прираштај на подручју целе општине. У те сврхе подигнути су новчани износи који су са 10.000 динара повећани на 20.000 динара и исплаћују се незапосленим породиљама, док запослене месечно добијају по 10.000 динара у трајању од годину дана. Исто тако повећан је и износ за вантелесну оплодњу са 70.000 на 250.000 динара, додао је Ћирић.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x