Обележено 64 година рада и постојања Дома здравља “Др Сава Станојевић”

На скроман и свечан начин запослени у Дому здравља “Др Сава Станојевић” у Трстенику обележили су јубилеј, 64 година рада и постојања. Кренуло се на почетку са радом из изнајмљеног простора да би данас ово била комплетна здравствена установа са 212 запослених на неодређено време и 20 радника на одеређено време.

“У свом саставу наш Дом здравља има четири зграде у којима су општа пракса, специјалистичке службе, лабораторија за узимање узорака крви, Служба хитне медицинске помоћи и Здравствена станица за децу и омладину и све службе добро функционишу. Осим поменутог, имамо исто тако четири здравствене станице на терену, као и шест здравствених Амбуланти”, каже директор ове здравствене установе др Радован Поповић.

Др Сава Станојевић

Он подсећа да је Дом здравља добио име по др Сави Станојевићу, познатом и великом лекару и хуманисти, који је цело ромско насеље у Осаоници током рата спасао уништења од стране немачких окупатора. Од 2006. године Дом здравља је под ингеренцијом оснивача општине Трстеник која од тада значајним средствима помаже здравство у трстеничкој општини.

“Ове године од општине смо добили 18 милиона динара помоћи, односно 10 одсто укупних прихода, за организацију наших служби у којима смо запослили 5 лекара, 4 медицинске сестре, 2 возача и 2 спремачице. Исто тако имамо инфраструктурна улагања у Великој Дренови, Медвеђи, у Служби хитне помоћи, Здравственој станици за децу и омладину и у лабораторији. Од поменутог броја, 212 радника, њих 180 су медицински радници, а имамо укупно 49 лекара од којих су 20 њих специјалисти”, објашњава др Поповић.

“Када је “Прва петолетка” била у производној експанзији ми смо имали преко 300 запослених, док је сада све другачије и морамо се прилагођавати постојећој ситуацији”, поручио је директор трстеничког Дома здравља.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x