Одличан одзив за вакцинацију у Бошњану, у уторак пункт у Бачини, у среду у Доњем Крчину

Након паузе током викенда, са масовном имунизацијом становништва наставило се и данас, а на вакциналном пункту у Здравственој амбуланти у Бошњану од јутра биле су приметне велике гужве. Дато је свих 100 доза вакцина, а Дом здравља “Др Властимир Годић” већ је заказао нове термине у амбулантама у темнићким селима.

Председница општине Варварин др Виолета Лутовац Ђурђевић, приликом обиласка пинкта у Бошњану, подсетила је да је вакцинација једини начин да се стекне колективна имунизација и позвала грађане који се још увек нису одлучили на овај корак да што пре искористе своје право и заштите се од корона вируса.

“Све вакцине доступне у нашој земљи су једнако добре и, као лекар, позивам све суграђане који се још увек нису вакцинисали да искористе ову прилику што пре. Локална самоуправа и наш Дом здравља организују и наредних дана вакциналне пунктове у нашим селима и тако смо омогућили нашим суграђанима да у својим амбулантама могу да се вакцинишу, да не губе своје време и да не путују до Варварина”, поручила је председница општине др Виолета Лутовац Ђурђевић.

Након Бошњана, масовна вакцинација ће у уторак, 11. маја, бити организована у Бачини, затим у среду 12. маја следи Доњи Крчин, у четвртак поново Бачина, а у петак Бошњане. Вакцинални пунктови радиће од 08 до 14 часова, грађанима је на располагању “Синофармова” вакцина, док Фајзера, Спутњика В и Астра Зенеку могу да приме у Дому здравља у Варварину.

5 1 оцена
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x