Здравствена акција “Селу у походе” у среду у Горњем Крчину

Дом здравља “Др Властимир Годић”, Црвени крст Варварин и Патронажна служба варваринског Дома здравља настављају и овог месеца са акцијом “Селу у походе” која ће ове среде бити одржана у Горњем Крчину, а чији је циљ промоција здравља и здравих стилова живота у месним заједницама општине Варварин које немају на својој територији здравствену амбуланту.

У протеклом периоду овакве акције су одржане у неколико насељених места варваринске општине, док ће у среду 17. јула, у временском периоду од 09 до 13 часова, ова акција бити одржана у просторијама основне школе у Горњем Крчину како би становници и ове месне заједнице били мобилисани на контролу здравља. У склопу акције планирана је посета лекара опште праксе, као и педијатра.

Сви заинтересовани мештани овом приликом моћи ће да провере и крвни притисак, као и ниво шећера у крви, лекар опште праксе варваринског Дома здравља делиће савете за очување и унапређење здравља, док ће патронажне сестре Дома здравља “Др Властимир Годић”, са лекаром, обићи старе и непокретне становнике Горњег Крчина.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x