Одржан Меморијални рапид турнир “Лазар Кокановић”: Сећање на дугогодишњег председника Шах клуба “Темнић”

У Спортском центру “Темнић” у Варварину одржан је Меморијални рапид турнир “Лазар Кокановић”, у знак сећања на дугогодишњег председника Шах клуба “Темнић”. На турниру је учешће узело 25 шахиста из целе Србије, а први потез је повукла Лазарева супруга Верица Кокановић.

У име породице учесницима турнира на учешћу се захвалио Велибор Кокановић подсетивши да је његов отац Лазар био страстан и пожртвован шахиста Варварина још од седамдесетих година двадесетог века, који се остварио и у улози шаховског судије.

“Током његове шаховске каријере остварио се, пре свега, одличном организацијом шаховске игре у Варварину и тиме што је Шах клуб “Темнић” увео у Прву лигу централне Србије. Посебно је битна и његова улога председника Шах клубa “Темнић” дуга око 30 година. Одиграо је небројено много турнира и кола у оквиру разних лигашких такмичења широм Србије, као и радничких спортских игара, где је освојио велики број награда и медаља”, подсетио је Велибор Кокановић.

Он је изразио велико задовољство тиме што су Лазареве колеге и саборци, који су са њим делили најлепше тренутке, својим присуством и учешћем на турниру још једном заједнички евоцирали успомене на једну изузетну особу, као што је био Лазар.

Најбољим шахистима уручене су награде, пехари и медаље, прво место освојио је интернационални мајстор Зоран Новоселски из Крагујевца, друго интернационални мајстор Дејан Бранковић из Параћина, треће Драшко Бегуш из Шапца, четврто Мирослав Миљковић из Варварина, а пето Славољуб Ђокић из Крушевца.

4.5 2 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
стари
нови Највише гласова
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x