Одржана 27. седница Скупштине општине Варварин, Братислав Гашић почасни грађанин

На дневном реду 27. седнице локалног парламента нашло се 12 тачака, међу којима су најзначајније биле оне које су се односиле на изгласавање предлога одлука о додели највиших општинских признања поводом 23. септембра, Дана општине Варварин.

Након разматрања предлога одлука о додели звања “Почасни грађанин општине Варварин” и додели Плакета и Захвалница општине Варварин, одборници су разматрати и усвојили Извештај независног ревизора о ревизији консолидованих финансијских извештаја завршног рачуна буџета општине Варварин за 2022. годину.

Звање “Почасни грађанин општине Варварин” додељује се по први пут и то признање добиће Министар унутрашњих послова Братислав Гашић. Плакете општине Варварин биће уручене министарки за демографију и популациону политику Дарији Кисић, министру спорта Зорану Гајићу и Предшколској установи “Наша радост”.

“Конкретно, за господина Гашића речи су сувишне, не гледајући њега само као особу која је на водећим функцијама, него као и човека. То је човек који је увек био за све нас ту, без обзира на политичко опредељење. Што се тиче општинског признања, министар Гашић је дужи временски период обављао функцију где није могао у јавности да буде толико присутан, али је за нашу општину увек био ту, кад год смо затражили помоћ за било коју инвестицију, његова врата су увек била отворена”, истакла је председница општине др Виолета Лутовац Ђурђевић.

Овај предлог подржали су и одборници Социјалистичке партије Србије и Темнићке алтернативе, а против је била једино одборничка група Групе грађана “Наши људи”.

На дневном реду нашли су се и предлог решења о престанку мандата директора Општинске библиотеке Варварин, али и предлог решења о именовању директора ове установе. Између осталог, одборници су усвојили и финансијске извештаје ЈКП “Варварин” и ЈП “Расвета Варварин” за 2022. годину, са Извештајем независног ревизора о ревизији финансијских извештаја, али и предлог решења о давању сагласности Предшколској установи “Наша радост” на већи број уписане деце по васпитним групама.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x