Одржана манифестација “Дан обредног хлеба”, учествовало 12 излагача

На првој по реду манифестацији “Дан обредног хлеба”, која је одржана у читаоници Општинске библиотеке Варварин, било је 12 излачача и то не само са територије општине Варварин, већ и из Сврљига и Јагодине, који су представили различите производе, славске колаче и посластице, као и рукотворине карактеристичне за славску и новогодишњу трпезу.

Председник општине Варварин Војкан Павић званично је отворио ову манифестацију изразивши наду да ће постати традиционална и додао да са “Даном обредног хлеба” почињу манифестације које ће се дешавати ових празничних дана, уочи Нове године, Божића и Српске Нове године, док је за следећи викенд заказан и Мини Новогодишњи вашар, који се такође организује по први пут у Варварину и који ће бити одржан у суботу и недељу, 23. и 24. децембра.

“Сам почетак ових празничких манифестација је Дан обредног хлеба, а, имајући у виду да се ова манифестација одржава по први пут, ја сам задовољан бројем пријављених учесника, ове године имамо 12 штандова и ја се надам да ће ова манифестација да прерасте у традицију и да из године у годину буде све већи број излагача и учесника”, поручио је председник Павић.

За све излагаче припремљене су пригодне награде и признања, захвалнице и дипломе, док је иницијатор и организатор ове манифестације општина Варварин у сарадњи са основним школама на територији општине Варварин, као и Средњом школом Варварин чији ученици су и били задужени за организовање пригодног програма.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x