Одржана радионица у ОШ “Јован Курсула”, проблему дискриминације приступити из угла детета

Удружење “Сејачи среће” стартовало је са активностима у оквиру кампање јавног заговарања против дискриминације деце и младих школског узраста, а прва радионица реализована је у Основној школи “Јован Курсула” у Варварину са малишанима који похађају V разред.

“Садржај радионице је био интерактиван рад који нам је помогао да проблему дискриминације приступимо из угла детета, а радионици је присуствовао и разредни старешина који је узео активно учешће у сваком сегменту нашег рада”, кажу у Удружењу “Сејачи среће”.

Из овог Удружења истичу да су деца показала велико интересовање и сарадњу у реализацији активности у оквиру радионице у којој су најпре учили о појму и облицима дискриминације, а затим и сами, кроз едукативне игрице и групни рад изражавали своја мишљења, осећања и запажања.

“Ове радионице су веома важне за нас јер ћемо практично и ми из њих учити о томе колико су деца уопште упозната са појмом и облицима дискриминације, да ли су се лично сретали са неким примерима, како су се због тога осећали и слично”, наглашава координатор пројектних активности “Сејача среће” Весна Марковић и додаје да је циљ да се кроз ове радионице подигне свест код деце, да се не понашају према другима онако како они сами не би желели да се други понашају према њима.

“Када од најранијег детињства деца упознају праве вредности као што су толеранција, уважавање различитости и равноправност, онда ће и сами у будућности градити ту неку здраву и равноправну средину”, оцењује Весна Марковић.

Пројекат “Унапређење законског оквира и политика за остваривање равноправности и мониторинг њихове примене у пракси” реализује се у сарадњи са Санџачким одбором за заштиту људских права и слобода, уз финансијску подршку Европске уније.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x