Одржани 39. братски сусрети, Доњи Катун угостио побратиме из Луга

Братски сусрети мештана Доњег Катуна (Варварин) и Луга (Беочин) одржани су прошлог викенда у Доњем Катуну по 39. пут. Ове две месне заједнице побратимиле су се још 1985. године, док се годину дана раније догодио сусрет братимљених општина, Варварина и Беочина.

Приликом дочека побратима из Луга у петак 28. јула, у вечерњим сатима, председник Савета МЗ Доњи Катун Жељко Лутовац пожелео им је добродошлицу и леп и пријатан боравак код својих побратима, истакавши важност оваквих сусрета и неговање традиције која од 1985. године није прекидана.

Председник Ловачког актива Доњи Катун, Горан Филиповић истиче да су ова окупљана од великог значаја како за мештане Доњег Катуна, тако и за њихове побратиме из војвођанског села Луг нагласивши да село живи за те дане када се организују братски сусрети, када се иде у Луг и када им побратими долазе у госте  Он се захвалио и Савету Месне заједнице Доњи Катун и Општини Варварин који помажу у организацији ове манифестације.

Сусрети мештана Луга и Доњег Катуна трају од 7. јула 1985. године када су мештани Луга први пут посетили општину Варварин, делегација МЗ Доњи Катун је посетила Луг 5. октобра исте године, на Дан МЗ и од тад до дана данашњег једне године домаћин сусрета је Доњи Катун, а наредне године Луг. Братски односи између мештана су исто толико дуги, једва чекају сусрете и целе године планирају како да угосте једни друге и како на што лепши начин да проведу та два дана.

Другог дана одиграна је пријатељска фудбалска утакмица, а последњег дана сусрета у Доњем Катуну приређено је заједничко дружење коме је присуствовао и заменик председнице општине Варварин Дејан Милановић.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x