Доњи Катун угостио побратиме из Луга, братски сусрети који трају четири деценије

Братски сусрети мештана Доњег Катуна (Варварин) и Луг (Беочин) одржани су протеклог викенда у Доњем Катуну по 38. пут. Ове две месне заједнице побратимиле су се још 1985. године, док се годину дана раније догодио сусрет братимљених општина, Варварина и Беочина.

Приликом дочека побратима из Луга у петак 30. јула, у вечерњим сатима, председник Савета МЗ Доњи Катун Жељко Лутовац пожелео им је добродошлицу и леп и пријатан боравак код својих побратима, истакавши важност оваквих сусрета и неговање традиције која од 1985. године није прекидана.

Сусрети мештана Луга и Доњег Катуна трају од 7. јула 1985. године када су мештани Луга први пут посетили општину Варварин, делегација МЗ Доњи Катун је посетила Луг 5. октобра исте године, на Дан МЗ и од тад до дана данашњег једне године домаћин сусрета је Доњи Катун, а наредне године Луг. Братски односи између мештана су исто толико дуги, једва чекају сусрете и целе године планирају како да угосте једни друге и како на што лепши начин да проведу та два дана.

Последњег дана сусрета у Доњем Катуну приређено је заједничко дружење коме су присуствовали и председница општине Варварин др Виолета Лутовац Ђурђевић, заменик председнице општине Дејан Милановић, заменик председнице општине Беочин Боро Предраговић са сарадницима, председник Скупштине општине Варварин Војкан Павић и помоћник председнице општине Александар Марковић.

5 5 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x