Одржани Зборови грађана у Маренову, Залоговцу и Парцану

У протекла два дана одржани су Зборови грађана у Месним заједницама Парцане, Мареново и Залоговац. На овим састанцима, где су присуствовали представници локалног руководства, разговарано је о проблемима који муче мештане ових Месних заједница. Оно што је најважније, на овим састанцима је поручено да ће општинско руководство у наредном периоду радити на равномерном развоју целе општине, што до сада није био случај.

Највећи проблеми са којима се сусрећу мештани ових насељених места су путна инфраструктура, сређивање канала поред путева, а највећи проблем у сва три села је здрава пијаћа вода. Када је реч о овом, највећем и најбитнијем проблему, према речима председника општине Варварин Војкана Павића постоји идејни пројекат да се ове три Месне заједнице, које се наслањају на Крушевац преко Вратара, Падежа и Срња, директно повежу на крушевачки Водовод и то је решиво у наредном периоду.

Павић је на овим скуповима упознао мештане и са субвенцијама за пољопривреднике, у виду механизације и садног воћног материјала, и поручио да имају прилике да се јаве на овај конкурс до 20. новембра, додајући да је план да се идуће године обезбеде још већа средства за ове намене.

Када је реч о Залоговцу, члан Општинског већа Дејан Милановић истакао је да ће у што скоријем периоду бити решен проблем атмосферске воде која угрожава пар пољских путева, док се на састанку у овом селу могло чути да је потребно порадити на уређењу самог центра Залоговца.

Мештани Маренова су упознали чланове локалног руководства о њиховим проблемима, који се иначе тичу проблема у вези здраве пијаће воде, уређења пољских путева, санације једног дела пута оштећеног у току прошле године, а чуо се и предлог да се јавна расвета не гаси у току ноћи, као што је сада случај. Дотакавши се те теме, председник општине Павић је обавестио присутне да је у плану замена садашњих сијалица лед сијалицама и да ће то бити одрађено у што скоријем року. Што се тиче проблема у вези Дома културе у Маренову, на састанку се чуло и да ће и тај проблем у што скоријем временском року бити решен.

На овим састанцима је најављено и да ће општина обезбедити око 100 контејнера за насеља Горњег Темнића и још 100 за пластичну амбалажу, док ће у току идуће године бити организовано одношење смећа и у овим насељима. Такође, поручено је да ће општина покушати да обезбеди средства и за набавку ножева који служе за чишћење снега за потребе свих Месних заједница на територији општине Варварин.

Зборовима грађана у Парцану, Маренову и Залоговцу присуствовали су, поред председника Општине Варварин Војкана Павића и председник СО Варварин Драгољуб Станојевић, заменик председника СО Варварин Братислав Ташић, директори Дирекције за урбанизам и изградњу и ЈКП “Варварин” Славољуб Савић и Дејан Ракић, као и одборници у СО Варварин Јасмина Колић и Милош Антић.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
1 Коментар
стари
нови Највише гласова
Повратне информације
Прикажи све коментаре
миле
миле
5 године раније

Нада последња умире, тако је било и биће, зато не смете веровати у обећања и сладуњаве речи, те сачекати нове изборе, већ подсетите ту власт да том народу учини обећано, у супротном је треба бојковати и сменити, због преваре и лажних обећања. Уверења сам да је Павић неупоредиво бољи човек него предходни манипулант, па ће моји мареновци бити обрадовани, уз моју наду и искрену жељу, срдачан поздрав!

1
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x