ОФС Варварин успешан у 2017. години, проглашени најбољи спортски радник године, тренер и судија

Општински фудбалски савез Варварин одржао је своју редовну скупштину на којој су сумирани резултати у прошлој години. Усвојен је финансијски извештај као и план за наредну годину.

Председник савеза Драган Јовановић истакао је да је прошла година била успешна, поготово ако се узме у обзир да су фудбалери Темнића 1924 направили историјски резултат пласманом у Прву лигу Србије. Ипак, Јовановић је истакао и низ проблема, а то су пре свега нестанак неколико клубова са фудбалске мапе, недостатак судија, али и то да млади једноставно неће да се баве тим послом.

Бачинци посебан случај

Посебна прича је бачински Млади радник, клуб који је основан тридесетих година прошлог века и који се готово 80 година редовно такмичио у разним степенима такмичења. Ове године овај клуб напустио је такмичење у Првој лиги Расинског округа, ОФС Варварин је вољан да помогне, али у Бачини је, поред мањка фудбалера, проблем и наћи људе који ће водити клуб. Ипак, има наговештаја да ће овај клуб од јесени почети из почетка од Општинске лиге.

Драган Јовановић председник ОФС: Раскид уговора између црквене општине и ФК Темнић 1924 је историјска грешка

Говорећи о инфраструктури на подручју ОФС председник савеза се запитао зашто је раскинут уговор између црквене општине Варварин и ФК Темнића 1924 назвавши то “великом грешком” јер Темнић 1924 је без стадиона, а сада ће га још теже добити јер ФСС не учествује у пројектима у којима клуб није носилац, што је одавно и став УЕФЕ .

На крају као и сваке године проглашени су лауреати

За спортског радника године изабран је Славољуб Благојевић, генерални секретар ФК Темнић 1924 из Варварина, за најбољег тренера Горан Давидовић, шеф струке зонаша Бошњана, а за најбољег судију Ненад Бајкић из Бачине.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x