Горан Жерјав спортиста године, Иван Јовановић најбољи спортски радник

Спортски савез општине Варварин одржао је редовну Скупштину на којој је главна тачка дневног реда била избор лауреата за 2017. годину. За спортисту године изабран је Горан Жерјав, стамени штопер прволигаша ФК Темнић 1924, који је током јесење сезоне одиграо свих 15 утакмица за клуб из Варварина и био један од најбоље оцењених играча лиге

Приликом избора није прошло све тако глатко јер је Боди билдинг клуб Конан имао такође предлог да се за спортисту године изабере млади Милан Јоцић, прошлогодишњи лауреат који је и ове године освојио прегршт медаља на светским такмичењима.

Ипак, после гласања усвојен је предлог Извршног одбора Спортског савеза и за спортисту године изабран је Горан Жерјав, док је за предлог да Жерјав и Јоцић поделе ову титулу гласало 5 чланица и то Боди билдинг клуб Конан, ФК Варварин, ФК 14. октобар из Избенице, Риболовачко друштво Темнић и Шах клуб Рокада. За младог спортисту општине Варварин изабрана је чланица карате клуба Темнић, Зорана Бошковац рођена 2006. године.

Спортски радник општине Варварин постао је Иван Јовановић кога су заједнички предложили Шах клуб Рокада и ФК Варварин. На самој скупштини стигао је и предлог од стране Спортско туристичког центра “Темнић” и Основне школе “Јован Курсула” из Варварина да се за спортског радника године изабере Драгиша Симић, спасилац на базену СТЦ “Темнић“, али Спортски савез није прихватио овај предлог, уз сву захвалност Драгиши Симићу, па би у складу са тим СТЦ “Темнић” и ОШ “Јован Курсула”, који су га предложили, а нису по статуту чланови Савеза, требало да издвоје одређена средства и Симића награде.

Награде лауреатима биће уручене 17. марта на свечаној седници Спортског савеза, а у сенци избора усвојен је и финансијски извештај за 2017. годину, као и план за 2018. годину, док је рад Спортског савеза на челу са Зораном Цветковићем оцењен успешно.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x