Окружно такмичење основних школа у кошарци одржано у Варварину

У Хали спортова СЦ “Темнић” у Варварину одржано је Окружно такмичење у кошарци за ученике основних школа, у категоријама дечака и девојчица, на коме су учествовале школе из Варварина, Крушевца и Трстеника.

Професор физичког васпитања у ОШ “Јован Курсула”, Дејан Раца наводи да су учествовале три женске и три мушке екипе и то у категорији девојчица екипе ОШ “Миодраг Чајетинац Чајка” из Трстеника, ОШ “Јован Поповић” из Крушевца и ОШ “Јован Курсула” из Варварина. У категорији дечака такмичиле су се екипе ОШ “Миодраг Чајетинац Чајка” из Трстеника, ОШ “Драгомир Марковић” из Крушевца и ОШ “Свети Сава” из Бачине.

Раца најављује и Републичко такмичење у пливању  у Крагујевцу, на коме ће учествовати и млада пливачица, ученица ОШ “Јован Курсула” Татјана Живадиновић, изразивши очекивање да ће и на овом такмичењу бити остварени одлични резултати.

Координатор Савеза за школски спорт Расинског округа, Миодраг Дука Јовановић истиче да након две године пандемије COVID-19  и проблема изазваних овом пандемијом која је зауставила школска такмичења и развој младих, коначно ове 2022. године настављено је са спортским активностима у школама.

“После двогодишње паузе ево коначно смо кренули да радимо оно што треба да радимо, да себавимо спортом, да развијамо нашу децу и да пробамо да превазиђемо ове две године које су иза нас. Ево имамо у Варварину такмичење основних школа у кошарци за дечаке и девојчице, имамо и такмичење у Трстенику за средњошколце, па онда настављамо са државним првенством у пливању, следи такмичење у рукомету, малом фудбалу, тако да ми је драго што сам данас овде и што прсуствујемо једном дивном такмичењу”, нагласио је Јовановић.

Прво место на такмичењу, у категорији девојчица, освојиле су ученице ОШ “Јован Курсула” из Варварина, док су у категорији дечака најбољи били ученици ОШ “Драгомир Марковић” из Крушевца.

5 1 оцена
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x