Општина Варварин конкурисала за реновирање Народне кухиње

Општина Варварин, у сарадњи са Агенцијом за регионални развој Расинског округа (АРРРО), припремила је предлог пројекта и конкурисала код Турске агенције за међународну сарадњу и координацију – ТИКА за реконструкцију и опремање Народне кухиње.

Марија Брајовић из кабинета председнице општине нас је обавестила да је општина Варварин ушла у ужи избор тако да се очекује да средства буду обезбеђена и да у наредном периоду Народна кухиња у потпуности буде реновирана.

“Од укупно 18 пројеката које је послала АРРРО два пројекта су ушла у ужи избор и један од та два пројекта је и наш пројекат, опремање Народне кухиње. Представници београдског представништва Турске агенције за међународну сарадњу и координацију – ТИКА пре пар дана су нас посетили тако да смо обишли објекат СЦ “Темнић” у коме се припрема храна за кориснике Народне кухиње и очекујемо позитиван одговор и подршку овом нашем пројекту у виду набавке нове опреме”, рекла нам је Марија Брајовић нагласивши да овај пројека има велики значај посебно за најосетљивије категорије становништва.

Одлуком Скупштине општине Варварин Народна кухиња у Варварину функционише од 2009. године, а финансира се средствима из буџета општине Варварин и средствима Црвеног крста. Услуге Народне кухиње у општини Варварин у овом тренутку користи 150 корисника, на 11 пунктова.

5 1 оцена
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x