Општина Варварин ове године стипендира 56 најбољих студената, за стипендије опредељено 6 милиона динара

Комисија за стипендирање студената општине Варварин крајем прошле године спровела је Конкурс за доделу стипендија за студенте са територије ове општине, за школску 2021/22 годину и по одлуци Комисије укупно 56 студената добијаће ове године по 9.000,00 динара на месечном нивоу од општине Варварин.

Из Општинске управе општине Варварин обавештавају студенте, који испуњавају услове, да се јаве у пријемну канцеларију Услужног центра Општинске управе како би потписали уговоре о стипендирању у среду и четвртак, 5. и 6. јануара ове године. Радно време општинског Услужног центра 5. јануара је од 7 до 15 часова, а 6. јануара од 7 до 12 часова.

архивска фото

Председница општине Варварин др Виолета Лутовац Ђурђевић подсећа да је општинским буџетом за ову годину планирано 6.000.000,00 динара за стипендирање најбољих темнићких студената, који студирају на државним факултетима, на буџету су и имају оцену вишу од 8,0 и наглашава да је износ општинске стипендије већи у односу на републичку, што је још један од показатеља да локална самоуправа брине о будућим академским грађанима.

Да подсетимо, право на општинску стипендију имали су студенти који су у текућој школској години први пут уписали другу годину студија првог степена, основне академске студије, основне струковне студије, годину другог степена студија, мастер академских студија, специјалистичке струковне студије, специјалистичке академске студије и годину трећег степена студија докторске студије на високо школским установама чији је оснивач Република Србија, на режиму финансирања из буџета Републике Србије.

Овде можете погледати Одлуку о додели студентских стипендија за школску 2021/22 годину.

5 1 оцена
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x