Преко 10 милиона динара општини Варварин за подстицање рађања

Министарство без портфеља задужено за демографију и популациону политику донело је Одлуку о одобравању бесповратних средстава општини Варварин за финансирање мера популационе политике за 2018. годину у износу од 10.733.533,00 динара, обавестио нас је председник Скупштине општине Драгољуб Станојевић.

“На конкурс Министарства без портфеља задуженог за демографију и популациону политику за доделу бесповратних средстава за финансирање мера популационе политике конкурисали смо заједно ми, као носиоц пројекта и општине Ћићевац и Александровац и одобрене мере популационе политике за спровођење овог пројекта, у износу од 10.733.533,00 милиона динара, су усклађивање рада и родитељства, пут ка здравом материнству, као и активирање локалне самоуправе”, истиче председник варваринског парламента додавши да је Ћићевац добио 9.617.789,00, а Александровац 9.951.859,00 динара.

Он наглашава да су, поред унапређења неких од мера за подстицај рађања као што су ублажавање економске цене родитељства и усаглашавање радних и професионалних са родитељским обавезама, веома важне и оне мере које се тичу промоције репродуктивног здравља.

“Овом приликом желим да се захвалим министарки проф. др Славици Ђукић-Дејановић зато што је препознала потребе и проблеме општине Варварин и њеном кабинету на подршци и на овој веома доброј одлуци. Општина Варварин се годинама суочава са падом наталитета, као и цела Србија иначе и верујем да ће овим пројектом тај проблем бити бар на неки начин ублажен”, истиче Драгољуб Станојевић.

Што се тиче критеријума за доделу ових средстава, приликом оцењивања пројеката вредновани су демографски профил и развијеност јединице локалне самоуправе, одрживост мера и њихове ефикасности, као и усаглашеност самих програма које они нуде са оним што је садржано у националним документима и што је политика Владе Републике Србије.

avatar
1 Коментари
0 Одговори
0 Пратиоци
 
Највише реакција
Најбоље реакције
0 Аутор коментара
Novac od države za finansiranje mera populacione politike | Kruševac PRESS Нови коментар аутора
  Претплати се  
нови стари Највише гласова
Обавести ме о
trackback

[…] Izvor: Temnić-Info […]