Општини Варварин поднето 90 захтева за прикључење на струју, воду, канализацију и гас

Рок за пријаве за прикључење нелегалних објеката на дистрибутивни систем електричне енергије, канализациону и водоводну мрежу и гасовод истекао је 15. октобра, до када су грађани који живе у тим објектима могли да се пријаве. Закључно са понедељком, 16. октобром, Општинској управи општине Варварин поднето је укупно 90 захтева, од којих је само једна пријава одбијена, сазнајемо у овој општини.

Пријављивање је почело 15. септембра и трајало је месец дана, а заинтересовани грађани су, у већини случајева, врло брзо добили одговор. Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић објашњава да су грађани одбијенице добијали углавном од самих комуналних предузећа из разлога што комунална предузећа немају техничке могућности да изврше прикључење, а што не значи да када се створе техничке могућности да они неће моћи да буду прикључени. Добили су право и то право могу да остваре, зависно од тога када предузеће коме су се пријавили, за канализациону, водоводну, гасоводну или електро мрежу, може да изврши прикључење.

Када је у питању општина Варварин, поднето је 32 захтева за прикључење на дистрибутивни систем електричне енергије, 29 захтева за прикључење на водоводну мрежу, 26 захтева за прикључке на канализациону мрежу и 3 захтева за прикључак на гасовод, с тим што је један захтев за прикључење на гас одбијен, речено нам је у Општинској управи општине Варварин.

 

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x