Буџет општине Варварин за 2018. годину на нивоу овогодишњег, више новчаних средстава за свако новорођено дете и студенте

На 17. седници Скупштине општине Варварин пред одборницима ће се наћи 38 тачака, а најважнија тачка је разматрање Одлуке о буџету општине Варварин за 2018. годину, а председник локалног парламента Драгољуб Станојевић истиче да је Скупштина од општинског Већа добила предлог да нови буџет буде на нивоу овогодишњег, отприлике 494 милиона динара.

“Трудили смо се да тај буџет буде и програмски и развојни, али и да водимо рачуна и о пољопривреди. социјалним давањима, као и о свим нашим јавним предузећима и установама којима ћемо давати субвенције како би могли да раде квалитетније. Они су радили квалитетно и ове године, а надам се да ће и наредне године, уз нашу помоћ, радити још квалитетније”, оценио је Станојевић.

Он је истакао да је за наредну годину, када је у питању популациона политика, договорено да пред одборницима буде изнешен предлог да свако новорођено дете добије за неколико хиљада динара већу помоћ у односу на овогодишњу, тако да ће од сад та помоћ бити 10.000 динара, док ће и незапослене породиље у првој години, значи од дана рођења детета, имати новчану помоћ у износу од 15.000 динара.

“Ми желимо да наградимо и наше сјајне студенте, којих има из године у годину све више и који се пријављују на општински конкурс за доделу стипендија, тако да је договор да тај износ од досадашњих 7.000 динара на месечном нивоу, за наредну годину буде увећан на 9.000 динара, што је још један наш скроман допринос да помогнемо и побољшамо студирање нашој талентованој деци”, поручује председник СО Драгољуб Станојевић.

На дневном реду 17. Скупштине биће разматран и предлог Програма развоја општине Варварин за 2018. годину, а Станојевић подсећа да је у претхоном периоду локално руководство на челу са председником општине Војканом Павићем обилазило Месне заједнице и разговарало са грађанима на основу чијих захтева је и направљен предлог Програма развоја за наредну годину, са пројекцијом развоја и за наредне две године.

Одборници ће разматрати и Извештај Државне ревизијске институције која је неколико месеци проверавала пословање општине и јавних предузећа и установа за 2016. годину. Станојевић подсећа и да се тај Извештај налази на сајту општине Варварин тако да ће сви заинтересовани грађани моћи да га погледају.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x