Орашани путују у госте побратимима у Републици Српској

Поводом дана Месне заједнице Дуго Поље, “Недјеље по Петровдану”, чланови Културно уметничког друштва “Вук Караџић” из Орашја, побратимске Месне заједнице Дугом Пољу, у суботу раном зором крећу пут овог места у Републици Српској где ће их угостити побратими из КУД “Зоран Томушиловић”.

Дуго Поље се налази у Републици Српској, у општини Модрича и смештено је на централном делу Вучјака и његовим обронцима, све до саме обале реке Босне. Подсетимо, повеље о братимљењу ове две месне заједнице потписане су 2014. године, а братски сусрети трају од 2010. године.

Председник Савета Месне заједнице Орашје Горан Николић у изјави за наш портал рекао је да ће Орашани у Дугом Пољу боравити од 14. до 16. јула, док су домаћини припремили низ спортских и културних активности.

“Чланови нашег КУД-а и делегација МЗ Орашје боравиће код наших побратима у Дугом Пољу два дана, а полазак је заказан за суботу, 14. јул, у 03h. Домаћини су припремили бројне спортске и културно-уметничке активности, па ће бити одржан и заједнички концерт КУД-а “Зоран Томушиловић” и КУД-а “Вук Караџић”. Поред концерта, одржаће се турнир у великом фудбалу на стадиону ФК Слога, турнир у малом фудбалу на травнатом терену код старе школе у Дугом Пољу, као и турнир у фудбалу ветерана из Дугог Поља и гостију из Србије и Хрватске”, најављује Николић.

Организатори овог догађаја су Месна заједница и Месна борачка организација Дуго Поље и Српска православна црква, а поводом Дана МЗ Дуго Поље биће представљена и изложба експоната у завичајној соби Дугог Поља.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x