ОШ “Драги Макић” у Бошњану обележила свој Дан и 136 година успешног рада и постојања

Свечаном академијом у Дому културе у Бошњану ОШ “Драги Макић” обележила је свој Дан, 9. мај. Директор ове образовне установе Андрија Живадиновић поносно истиче да ова школа данас слави 136. рођендан, 136 година рада заснованих на најплеменитијој мисији, мисији васпитања и образовања младих, увек се водећи премисом “Знање је благо, које свога власника свуда прати”.

“Наша школа је, кроз вишедеценијско постојање, изнедрила многа значајна имена и умне људе из свих света друштвеног живота. Надамо се и верујемо да нове генерације могу више и боље. Очекујемо да ће ова генерација ученика, окићена бројним медаљама и бројним освојеним наградама на свим нивоима такмичења кренути утабаним стазама успеха ученика наше школе. Сви успеси наших ђака, у редовном наставном процесу и на такмичењима, не би се могли остварити без свесрдне помоћи, залагања и прегалаштва наших наставника, који свој одговоран посао просветног радника обављају часно, стручно и посвећено”, поручио је директор Живадиновић.

Он је навео и да су ученици ОШ “Драги Макић” током школске године освојили многа признања на националним и међународним научним и спортским такмичењима и манифестацијама и похвалио се чињеницом да ученици ове образовне установе, на крају осмогодишњег образовног циклуса, пријемне испите полажу са великим успехом и приказују висок ниво знања у даљем школовању.

“Мисија наше школе у периоду пред нама је креирање модерне, ефикасне и занимљиве школе по мери детета, школе која подстиче и мотивише ученике да унапређују знања, вештине и способности унутар личних и друштвених перспектива и оспособљава их за целоживотно учење, које је засновано на поверењу, повезаности, солидарности, тимском раду, активизму и поштовању различитости”, нагласио је Живадиновић.

Свечаној академији поводом обележавања Дана ОШ “Драги Макић”, поред ученика и родитеља, присуствовали су и заменик председнице општине Александар Павић, председник Скупштине општине Саша Живадиновић, помоћници председнице општине Марија Брајовић и Немања Чолић и директорка Дома здравља “Др Властимир Годић” др Јасмина Ракић.

5 1 оцена
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x