Адаптација ОШ “Свети Сава” у Орашју и ОШ “Херој Мирко Томић” у Доњем Крчину

Владина Канцеларија за управљање јавним улагањима одобрила је општини Варварин око 40.000.000,00 динара за адаптацију ОШ “Свети Сава” из Бачине, подручног одељења у Орашју и ОШ “Херој Мирко Томић” из Доњег Крчина.

Према речима председника општине Војкана Павића, општина Варварин је конкурисала код ове Канцеларије, стигла су и обавештења да су пројекти прошли, док ће средства бити обезбеђена како би се ушло у поступак јавних набавки за избор извођача тих радова.

Имајући у виду да је недавно почела сезона грађевинских радова, он истиче да би први део требао бити одрађен до краја школске године и очекује да ће адаптација ових образовних установа бити завршена до краја године.

“У овим школама има доста тога да се уради, нарочито у школи у Орашју где се појавило клизиште које се прво мора санирати, а онда треба санирати и кров, док ће у школи у Доњем Крчину бити замењен кров који је направљен од азбестних плоча. То је школа која је у ствари монтажни објекат, тако да ће сад бити направљен и улаз за децу са посебним потребама, а биће саниране и електричне инсталације, грејање, противпожарни систем”, наглашава председник Павић.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x