Основне школе и Канцеларија за младе у Трстенику у заједничкој акцији

У Основној школи “Миодраг Чајетинац Чајка” у Трстенику успешно је одрађена акција “Чеп за хендикеп” којој је присуствовао и њен оснивач Зоран Мартинов. Организатор акције била је трстеничка Канцеларија за младе, а циљ је био да се млади чланови Канцеларије прикључе акцији и тако дају свој допринос.

Скупљањем пластичних чепова набавиће се колица за једну особу са инвалидитетом, рекла нам је Милица Младеновић, чланица трстеничке Канцеларије за младе и напоменула да је пре почетка акције контактирана организација “Чеп за хендикеп” и почела је реализација, док ће сама акција бити настављена у школама трстеничке општине.

“Наши чланови су дали иницијативу да покренемо ову хуману акцију у основним школама, наручили смо 15 кутија за чепове и желимо да мотивишемо младе да се што више укључе у ову акцију. Помоћ нам је пружио ЈКСП “Комстан” омогућивши да чепове које скупљамо можемо одлагати на једном месту. Акција је трајала и раније и надам се да ћемо је успешно завршити”, каже Никола Миливојевић, координатор трстеничке Канцеларије за младе захваливши се свим учесницима на показаној хуманости.

Оснивач акције Зоран Мартинов каже да се прикупљањем пластичних чепова омогућава откуп, а после и набавка ортопедских помагала за особе са инвалидитетом.

“За сво време постојања помогли смо 111 особа са инвалидитетом, а прикупили смо преко 580 тона пластичних чепова. У акцијама учествује преко 800 основних школа, велики број вртића и осталих учесника акције. Овом приликом позивамо особе са инвалидитетом из Трстеника да аплицирају, једна ваша суграђанка је на овај начин добила колица, тако да је то једна врста помоћи онима којима је потребна”, рекао нам је Зоран Мартинов и позвао све лљуде добре воље да узму учешће у овој хуманој акцији.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x