Обука за просветне раднике и ученике у Трстенику

У оквиру пројекта “Безбедније школе, сигурније заједнице” који спроводи трстенички Црвени крст, организовано је више активности, а у просторијама Црвеног крста завршена је тродневна обука за просветне раднике учитеље и наставнике.

Према речима секретара Црвеног крста у Трстенику Верољуба Миловановића, ради се о наставку поменутог пројекта који је Црвени крст добио 2004. године и који се спроводи и даље. Циљ пројекта је смањење ризика и ублажавање последица елементарних непогода и других несрећа, а с обзиром на дешавања у свету у овој области, обуку ће после просветних радника проћи и ученици Основних школа којима ће бити пренете информације из ове области, да би знали како се ублажавају последице од елементарних непогода и несрећа.

“Просветни радници су већ имали две обуке у Параћину и у Митровом пољу, а сада и овде у просторијама Црвеног крста. Организоваћемо и камп за ученике где ће они у пракси показати шта су научили у овом пројекту, а ја морам да нагласим да смо све наше општинске Основне школе обезбедили опремом у вредности од 900 хиљада динара која садржи апарате за гашење пожара, црева за воду, агрегате и помоћна средства”, истиче секретар Црвеног крста у Трстенику Верољуб Миловановић.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x