Отпочели радови на изградњи магистралног цевовода од резервоара Брајковац до села Каменаре

Након пројекта Регионалног водоснабдевања и активности у ширењу водоводне мреже и омогућавања Општини Ћићевац да добије здраву пијаћу воду, планом и програмом пословања у 2017. години ЈКП “Водовод Крушевац” је определило инвестиционе активности за даље ширење водоводне мреже.

У селу Каменаре су отпочели радови на изградњи магистралног цевовода од резервоара Брајковац до села Каменаре, у дужини од 3.350 метара. Ови радови су кључни да би се од резервоара Брајковац до села Каменаре обезбедила здрава пијаћа вода становницима овог места.

Предвиђено је да радови трају наредна 2 месеца. Вредност укупне инвестиције је око 3.500.000,00 динара и потпуно се финансира средствима ЈКП “Водовод Крушевац”.

“Мештани Каменара су сопственим средствима изградили целокупну секундарну мрежу кроз село. Након изградње магистралног цевовода и целог система са резервоаром и црпном станицом село Каменаре ће моћи да добије здраву пијаћу воду са система језера Ћелије”, истакао је в.д. директора ЈКП “Водовод Крушевац” Владимир Милосављевић.

Испред Градске управе Града Крушевца обратила се и заменица Градоначелника Весна Лазаревић истакавши да се интензивно прате и надзоришу радови на увођењу воде као најбитнијег ресурса за живот сваког појединца.

Испред села Каменаре обратио се и председник Месног одбора села Каменаре Милош Секулић и рекао да је вода неопходна житељима овог најсевернијег села на територији Града Крушевца. Село има око 500 становника, које се претежно бави пољопривредом, као и то да је претходних година покренута акција увођења воде. Данас, мештани овог села очекују брз завршетак радова.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1368

COVID-19 - ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x