“Пажљивкова смотра” одржана у темнићким школама

У свим основним школама у Варварину одржано је школско такмичење “Пажљивкова смотра”, део националне кампање Агенције за безбедност саобраћаја која се спроводи у 60 локалних самоуправа.

На територији општине Варварин обухваћене су све школе и подручна одељења, такмичили су се ученици првог и другог рзреда, као и предшколци, а директорка ОШ “Јован Курсула” Александра Ракић наглашава да је “Пажљивкова смотра” веома значајна за децу како би на време савладали правила понашања у саобраћају ради њихове безбедности.

Малишани су пажљиво слушали питања учитеља и васпитача и радили тестове, а имајући у виду да су деца посебно угрожена категорија у саобраћају намера је да од најранијег доба усвоје нека најосновнија знања о собраћају која ће касније и надограђивати.

“Тестирање је такмичарског карактера, али је првенствено суштина да се деца науче правилима и да прелистају и прочитају промотивне материјале које су раније добили. Након овог такмичења тестови ће бити прегледани, биће формиране екипе на нивоу узраста I и II разреда, из свих наших основних школа, па даље настављамо такмичење на општинском нивоу, затим међуопштинском и све до републичког такмичења”, наводи директорка Александра Ракић.

Организатори “Пажљивкове смотре” су Агенција за безбедност саобраћаја Републике Србије и Савет за координацију послова безбедности саобраћаја општине Варварин.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x