Победнички пољубац у Врњачкој Бањи у трајању од 35 минута

Овогодишња 15. по реду манифестација “Пољуби ме” на мосту љубави у Врњачкој Бањи имала је само четири такмичарска пара, иако је било пријављено осам парова, а ни ове године није оборен рекорд Ирене Алурац и Ђорђа Божића из Крушевца који су се љубили на овом мосту 2015. године 101 минут без престанка.

На такмичењу су се појавили и многе присутне изненадили пар из Трстеника – Драгољуб Манџукић (93) и Нада Дуњић (90), који су доказали да љубав не познаје године. Иако су се љубили само 35 минута, млади пар деветнаестогодишња Милица Јањић из Блаца и двадесетпетогодишњи Братислав Станковић из Лесковца победили су на овом традиционалном такмичењу.

Изјавили су нам да је ово такмичење за њих било посебно, да су у вези два месеца и да ће следеће године покушати да оборе рекорд Крушевљана. Они су дошли у Врњачку Бању на одмор од неколико дана и видели су плакат са објавом овог такмичења, пријавили се и учествовали. Казали су нам да није једноставно љубити се 35 минута и то им је било први пут.

Због корона вируса такмичење није одржавано две године, а према речима Горана Каравесовића из Туристичке организације Врњачка Бања Мост љубави, на коме је закључан велики број катанаца у знаку љубави, везан је за нашу славну песникињу Десанку Максимовић која је често боравила у Бањи и по шест месеци. У њену част, каже Каравесовић, направљена је и цела ова прича – такмичење у најдужем пољупцу.

Победнички пар је као награду добио бесплатан викенд у Врњачкој Бањи, а остали учесници су добили вредне награде. Новитет је био да су најактивнији у публици за своје бодрење награђени. Ове године, додаје Каравесовић, био је рекордан број спонзора Организатор је била Туристичка организација Врњачка Бања.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x