Почео са радом целодневни боравак у вртићу “Лептирић” у Обрежу

Вртић “Лептирић” у Обрежу функционише у оквиру Предшколске установе “Наша радост”, опремљен је потребним намештајем, као и дидактичким средствима, а поред предшколаца примио је и млађе групе малишана из Обрежа.

Председница општине Варварин др Виолета Лутовац Ђурђевић оцењује да је отварање целодневног боравка за деце јасленог узраста од великог значаја и млађе васпитне групе за родитеље који раде, зато што што своје малишане више не морају да воде у Варварин у матичну установу.

“Обреж је добио прилику да малишани који живе на територији ове месне заједнице похађају целодневни боравак у свом месту. Захвалила бих се свима који су били укључени у активностима везаним за пуштање у рад целодневног боравка, директорки ПУ “Наша радост” и особљу ове установе, видим да су дечица задовољна, али и особље”, истакла је председница општине др Виолета Лутовац Ђурђевић.

Симболично, на самом почетку Дечије недеље почео је са радом целодневни боравак у вртићу “Лептирић”, а председница општине најављује и да ће се и у наредном периоду наставити са улагањем у опремање овог вртића.

“Локална самоуправа је створила и услове за рад кухиње где се припремју оброци за сву децу и оно што је лепа вест, а коју смо сазнали приликом обиласка групице то је да су готово сви капацитети већ попуњени, веома велика је заинтересованост, доста деце је на периоду адаптације и видећемо да ли ће ова група оволико деце и бројати до краја”, истакла је др Виолета Лутовац Ђурђевић.

Општина Варварин је на годишњем нивоу ПУ “Наша радост” одобрила додатних 5 милиона динара, за функционисање вртића “Лептирић”, за плате запослених, али и за намирнице за потребе кухиње и остале рачуне.

Иначе, у “Лептирићу” је тренутно смештено 67-оро малишана, с тим што је на листи чекања њих још 15.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
стари
нови Највише гласова
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x