У Трстенику почео са радом овлашћени сакупљач пластичног отпада

Еколошки покрет “Моравски орашак”, уз подршку локалне самоуправе и Министарства за заштиту животне средине, наставља реализацију пројекта “Све се враћа, све се плаћа”. Циљ овог пројекта је подизање свести пољопривредника о важности правилног поступања са пољопривредним отпадом, имајући у виду да је присуство пластике у нашем окружењу постала озбиљна ствар и многи нису свесни штетности и опасности која им прети.

Председница “Моравског орашка” Гордана Родић истиче да пољопривредници нису баш много заинтересовани за ову тему, а ни сами нису свесни колика је опасност када се пали пластика или када она завршава у потоцима, рекама, на запуштеним имањима или у шумама. Из тог разлога, каже Родићева, овај Еколошки покрет жели да укаже пољопривредницима да том старом праксом угрожавају животну средину.

Овај проблем почиње полако да се решава, а у трстеничкој општини са радом је почео овлашћени сакупљач пластичног отпада Синиша Игњатовић који бесплатно долази по позиву и преузима сав отпад ове врсте. Игњатовић тим поводом каже да су људи почели да се јављају и да је ово тек почетак, тако да се тек очекује масовније пријављивање пластичног отпада на подручју општине Трстеник.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x