Почео упис нове генерације студената у Високој техничко машинској школи у Трстенику

У Високој техничко машинској школи струковних студија у Трстенику почео је упис нове генерације будућих студената, као и у јединицама у Бору и Тутину. Директор ове високошколске установе мр Миломир Мијатовић тим поводом каже да ће бити уписано укупно 280 студената, од ког броја 110 су буџетски, а 70 самофинансирајући, док ће у Бору и Тутину бити уписано укупно 160 студената.

У редовној настави ове школске године биће три нова студијска програма. Ради се о друмском саобраћају где је програм доста ревидиран и модернизован, прилагођен стандардима. Други програм је најинтеренсантнији, а ради се о иновационим технологијама, док је трећи програм стандардни, машинско инжињерство, у оквиру кога су два програма Хидраулика и Пнеуматика.

Први испит биће одржан 04 јула, 05. јула ће бити објављени премилинарни резултати, док ће 08. јула бити објављени и коначни резултати. Упис примљених кандидата вршиће се од 10. до 14. јула ове године, а директор мр Мијатовић истиче да ће се , уколико у првом року не буду попуњена сва места, вршити упис и у другом конкурсном року. Сви резултати биће, као и до сада, објављени на огласној табли школе до 17. јула ове године.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x