Почиње попис непокретности

У 45 општина у Србији, међу којима су са територије Расинског округа општине Варварин и Трстеник, креће се са пописом непокретности у оквиру пројекта “Реформа пореза на имовину”. Ово је наставак успешног пројекта који су у девет општина Источне Србије партнерски спровеле Владе Србије и Швајцарске, уз подршку ГИЗ-а – Немачке организације за међународну сарадњу.

Овај пројекат подржава 45 јединица локалне самоуправе у Србији како би повећале наплату пореза на имовину, тј. локалних сопствених извора прихода који су значајни за модернизацију јавних услуга које се пружају грађанима и за приватни сектор, речено нам је у Локалној пореској администрацији (ЛПА).

Пројекат “Реформа пореза на имовину” има за циљ побољшање услова живота, услуга и управе за око 2.500.000 грађана Србије, док ће се добра управа по ширини применити на све активности у циљу подизања свести оних који доносе одлуке и олакшавању практичних мера које спроводи влада, а које ће садржати принципе добре управе. Посебан фокус биће стављен на неговање односа одговорности између грађана и јединица локалне самоуправе (ЈЛС).

Најбоље ЈЛС добиће подршку овим пројектом, тј. имаће прилику да учествују у додели финансијских средстава (наградних грантова) у износу од 1.000.000,00 швајцарских франака, чија се расподела базира на учинку. Оне ЈЛС које на најефикаснији начин побољшају своју наплату пореза на имовину добиће подршку из овог наградног фонда за доделу додатне финансијске помоћи да би имплементирале пројекте развоја општина у складу са потребама грађана.

Пројекат у Варварину са реализацијом почиње од априла ангажовањем пописивача на терену који ће бити ангажовани са Националне службе за запошљавање, а који ће обилазити улице и сеоска насеља, док шеф ЛПА Александар Радосављевић апелује на грађане да буду стрпљиви и спремни за сарадњу и да дају пописивачима све потребне информације и документацију.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x