Ускоро почиње изградња баријере у Почековини

Председник општине Трстеник Александар Ћирић и његов заменик Љубиша Марковић на састанку са представницима ЈВП “Србијаводе” и ЈП “Србијагас” разговарали су о детаљном плану извођења радова на комплетној санацији бедема уз обалу Западне Мораве, у насељеном месту Почековина, који би заштитио гасовод, а тиме и само насељено место од изливања воде и пуцања цеви гасовода.

Према речима председника општине Трстеник Александра Ћирића, овај пројекат је одобрила Влада Републике Србије и ЈВП “Србијаводе”, преко Канцеларије за управљање јавним улагањима, а у износу од 150 милиона динара.

“Од када је почео да се гради гасовод цеви су биле удаљене од реке 54 м, а после поплава које су задесиле трстеничку општину и на овом делу реке то растојање је скраћено на свега два метра. Пре 30 година један број власника парцела није дозволио да се постави баријера у дужини од 500 м, па је Западна Морава тако направила велики проблем. Сада су се стекли услови да решимо трајно овај проблем, па ће почетком наредне недеље почети планирани радови”, наглашава Александар Ћирић, председник општине Трстеник.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *