Почињу Дани Данила Бате Стојковића у Врњачкој Бањи

“После Врњачког карневала, Фестивала класичне музике и Лавфеста настављамо са организацијом традиционалних манифестација, па тако у част великана српског глумишта Данила Бате Стојковића (1934-2002), од 10. до 12. августа у Врњачкој Бањи, осму годину заредом организујемо манифестацију “Дани Данила Бате Стојковића”, поручује Иван Трифуновић, директор Туристичке организације у Врњачкој Бањи.

Свечано отварање “Батиних дана” биће у амфитеатру, који носи назив славног глумца, од 20 часова, а част да отвори манифестацију имаће глумица Светлана Бојковић. Као и претходних година, на манифестацији биће организовани различити културни догађаји, а у парку код чувене посластичарнице “Швајцарија” своје успомене на глумачке великане поделиће Мира Бањац, Светлана Бојковић, Милан Цаци Михаиловић и други.

Публика ће имати прилике да ужива и у бројним позоришним представама, а на програму су и кабаре “Чекај брате” и представа “Буздован” крушевачког позоришта, као и “Ко то тамо пева” Академије Синергија, док ће се врњачко аматерско позориште представити са комадом “Кир Јања”. На Тргу културе биће изведена представа “Кафана Балкан” у режији Ирфана Менсура, у којој играју Марко Николић, Драгана Мићаловић, Маријана Мићић, Мирољуб Турајлија, Саша Јоксимовић и други.

Туристичка организација у Врњачкој Бањи очекује и ове године велики одзив гостију, као и велики број љубитеља чувеног “Бате” и његовог стваралаштва.

“Бата се последњи пут поклонио публици управо у Врњачкој Бањи, на промоцији моје књиге “Карирани столњак” која говори о његовим дружењима с врњачким кафанама и људима које је у њима сретао. Манифестацијом коју организујемо желимо да му се одужимо, да га се сећамо и представљамо онаквог какав је био изван платна и сцене”, каже Никола Џамић, представник Удружења грађана “Данило Бата Стојковић”.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x