У недељу стартује Фестивал филмског сценарија у Врњачкој Бањи

Од 13. до 17. августа у Врњачкој Бањи одржава се 41. по реду Фестивал филмског сценарија (ФФС), најстарија и најзначајнија културна манифестација у краљици континенталног туризма. У званичном делу програма публика ће видети 15. нових домаћих филмова од којих се 14. њих такмичи за награде ФФС.

Фестивал отвара “Зона замфирова 2” Југа Радивојевића, а присуствоваће целокупна екипа овог филма и многобројни гости фестивала. Присуствоваће и доајени српске кинематографије Марко Николић, Ирфан Менсур, Горан Марковић, Бранислав Лечић и други.

Глумац Марко Живић је уметнички директор фестивала, а трочлани жири ће чинити Фети Даутовић, Милан Јелић и Стеван Филиповић, док ће се пројекције филмова, који ће конкурисати за награде, дешавати у сали Биоскопа и на Амфитетатру.

У Замку културе биће постављена изложба под називом “Мија Алексић – бити глумац”, а у салону библиотеке “др Душан Радић” биће представљене књиге “Косово, вера и помирење” Горана Радовановића и “Мртви” Слободана Новаковића.

Током овог фестивала радиће, као и до сада, школа филмске драматургије “Слободан Стојановић”, док ће се одржати и симпозијум на коме ће се разговарати о новом зборнику Југословенске кинотеке. Застава фестивала биће спуштена 17. августа, а пратиће је додела награда и приказивање филма Емира Кустурице “На млечном путу”, сазнајемо у врњачком Културном центру.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x