Подељена ауто седишта родитељима малишана рођених током 2022. године

Општина Варварин и општински Савет за координацију послова безбедности саобраћаја поделили су 60 дечијих ауто седишта родитељима малишана рођених током 2022. године. Ауто седишта родитељима уручила је председница општине др Виолета Лутовац Ђурђевић, а координатор Савета Владица Филиповић наглашава да је ово већ традиционална акција чији је циљ што мање страдале деце у саобраћају.

“Општина Варварин, у сарадњи са Саветом за координацију послова безбедности саобраћаја, поделила је ауто седишта нашим најмлађим суграђанима како би они могли безбедно да се возе у аутомобилима својих родитеља. Уопште циљ Савета, али и Агенције за безбедност саобраћаја, је да имамо нула погинуле деце у саобраћају и ова акција ће, надам се, допринети остварењу тог циља”, оцењује Филиповић.

Он подсећа да је током 2022. године реализовано неколико пројеката, када је у питању безбедност деце у саобраћају и наводи да се првацима деле “Пажљивкова правила у саобраћају” и флуоресцентне наруквице, одржана је и “Пажљивкова смотра” – такмичење млађих основаца у познавању саобраћајних правила, одржана је и едукација младих бициклиста, ученика петог разреда основних школа.

“Гледамо да што више и више едукујемо наше најмлађе да би се безбедно понашали у саобраћају, што је и циљ свих нас”, наглашава Филиповић и подсећа да су право на бесплатна ауто седишта имала сва деца рођена од 1. октобра 2021. до 30. септембра 2022. године, а родитељи су добили и проспект како ауто седишта да правилно употребљавају током вожње.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x