Помоћ при регистрацији пољопривредних газдинстава на еАграр понедељком у Варварину

Сви власници пољопривредних газдинстава који користе субвенције дужни су да имају отворен налог у апликацији еАграр, а први корак ка приступу овој платформи представља добијање Идентификационог личног броја који могу преузети у Пошти или у Управи за трезор.

Саветодавац Пољопривредне саветодавне и стручне службе (ПССС) Крушевац Зоран Старинац најављује да ће ускоро пољопривредницима бити доступна апликација еАграр коју ће пољопривредни произвођачи моћи да користе при регистрацији својих газдинстава, уписа у регистар пољопривредних газдинстава или измене биљне структуре газдинстава, а што је раније рађено у Управи за трезор.

“Пре активације платформе еАграр пољопривредни произвођачи морају да постану еГрађани, да добију свој електронски ИД број, односно ПИН број са којим ће приступати апликацији еАграр. Да би добили ту врсту идентификације морају да буду пријављени на еУправу и да добију своје параметре на апликацији ConsentID са којима ће сутрадан да приступају еАграру”, објашњава Старинац.

Пољопривредник треба да се јави у ПССС, Пошту или Управу за трезор са личном картом и “паметним” мобилним телефоном, као и e-mail адресом, а како би био пријављен на еУправу, уколико већ није постао еГрађанин. Старинац истиче и да је приступ апликацији еАграр могућ и путем личне карте која поседује чип и која има квалификовани електронски сертификат и тај посао је могуће обавити у Полицијској станици.

Саветодавци ПССС Крушевац на услузи пољопривредницима темнићког краја биће и сваког понедељка, од 13. фебруара текуће године, у просторијама Услужног центра општине Варварин, у временском периоду од 10 до 14 часова.

5 1 оцена
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x