После Ниша и Краљева, развој и малих аеродрома “Росуље” и “Поникве”

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, потписала је са градоначелником Ужица Тихомиром Петковићем и заменицом градоначелнице Kрушевца Весном Лазаревић уговоре о преносу оснивачких права за аеродроме “Поникве” и “Росуље” на Републику Србију.

Михајловићева је том приликом истакла да је настављена пракса која је започета са аеродромима у Нишу и Kраљеву, да се осим Аеродрома “Никола Тесла” подижу и остали аеродроми у Србији.

“Разлог је једноставан, пракса је показала да нам је много лакше да нађемо средства и улажемо у аеродроме када су они под једним предузећем, а то су “Аеродроми Србије”. Важно је да локалне самоуправе, поред друмске, железничке и водне инфраструктуре, имају развијене и мале аеродроме, а вишеструко повећан број путника на нишком аеродрому доказ је да можемо да их развијамо”, рекла је она.

Потпредседница Владе додала је да ће у Аеродром “Поникве” у наредном периоду бити уложено најмање 10, а процењује се и до 20 милиона евра, јер овај крај има озбиљан потенцијал, као и да се на томе неће стати, те да ће и Бор добити нови аеродром.

Тихомир Петковић је захвалио председнику Републике Александру Вучићу и потпредседници Владе у име грађана Ужица јер су изашли у сусрет молби града да се власништво над Аеродромом “Поникве” пренесе на Републику.

“Ми смо у претходних десет година покушали и сами да аеродром ставимо у функцију, али немамо ни кадровске ни финансијске капацитете за то и срећни смо да ће држава преузети развијање нашег аеродрома”, рекао је Петковић.

Заменица градоначелнице Крушевца Весна Лазаревић изјавила је да преносом власништва Аеродрома “Росуље” на Републику, Kрушевац креће корацима убрзаног развоја.

“Хвала и председнику Србије и Влади, посебно потпредседници Михајловић, јер су препознали стратешке циљеве развоја Kрушевца. Ми као локална самоуправа помоћи ћемо да се инвестиција у “Росуље” реализује, што нам је уз изградњу Моравског коридора веома важно”, рекла је Лазаревићева.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1368

COVID-19 - ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x