Потписан уговор о реализацији пројекта друге фазе санације депоније у Осаоници

Локална самоуправа успешно реализује планиране активности на подручју трстеничке општине, а један од већих пројеката је и друга фаза санације и рекултивације несанитарне депоније у насељу Осаоница па су тим поводом министарка Ирена Вујовић и председница општине Трстеник Милена Турк потписале уговор о преносу финансијских средстава у износу од 36,7 милиона динара.

“Реализацијом овог пројекта биће затворено и санирано 65 одсто депонијског простора, а на преосталих 35 одсто отвориће се санитарна касета у којој ће се привремено одлагати отпад до изградње Регионалне депоније у Краљеву. На овај начин суфинансирањем оваквих пројеката Министарство ће и даље пружати подршку локалним самоуправама у затварању и рекултивацији депонија ради заштите животне средине, истовремено решавамо вишегодишњи проблем неадекватног одлагања отпада, док ће убудуће овај процес бити вршен по еколошким стандардима”, истакла је том приликом министарка заштите животне средине Ирена Вујовић.

Друга фаза санације и рекултивације несанитарне депоније у Осаоници треба бити завршена до октобра месеца ове године, а општина Трстеник је кандидовала и пројекат на конкурсу за пошумљавање и озелењавање, па ће ресорно Министарство подржати и тај пројекат. Може се очекивати и подршка у реализацији других пројеката који се односе на побољшање животне средине и квалитета живота становника трстеничке општине, напомиње министарка Ирена Вујовић.

Председница општине Трстеник Милена Турк захвалила је министарки Ирени Вујовић на разумевању и помоћи Министарства заштите животне средине при решавању проблема у области екологије на подручју ове општине.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x