Решење проблема депоније изградњом регионалне депоније у Срњу

Општине Варварин и Ћићевац имају заједничку депонију која је смештена поред Велике Мораве, док сама позиција депоније није у складу са Законом о заштити животне средине. Депонију су обишли и председници општина Варварин и Ћићевац Војкан Павић и Златан Кркић.

Недавно паљење депоније покренуло је нова питања о њеној санацији и рекултивацији, а решење овог проблема могуће је само изградњом регионалне депоније која је предвиђена на локацији у селу Срње код Крушевца где би околне општине одлагале свој комунални отпад.

У међувремену, комунална инспекција ће утврдити да ли је заиста реч о самозапаљењу или о несавесном понашању грађана, а председник општине Варварин Војкан Павић наводи да је у току израда пројекта о санацији ове депоније.

“Тренутно припремамо пројекат за санацију ове депоније, заједничке депоније за општине Варварин и Ћићевац, али у овом моменту смо само на овај начин могли да реагујемо како би спречили да дође до паљења јер много се дима диже тако да долази до проблема и на путу Варварин – Ћићевац”, рекао је председник Павић приликом обиласка депоније.

Он је навео и да се увелико ради на реализацији пројекта изградње регионалне депоније у Срњу чија се изградња очекује за око три године.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1368

COVID-19 - ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x