Повећано интересовање за вакцинацију против корона вируса

У првих 10 дана новембра месеца, у Темнићком крају потврђен је 91 позитиван резултат на присуство вируса SARS-CoV-2, на дневном нивоу се обави и до 100 прегледа у Ковид амбуланти у Варварину, а по речима директорке Дома здравља “Др Властимир Годић”, др Јасмине Ракић у последња два дана приметно је  повећање инетересовања за имунизацију против корона вируса.

“На дневном нивоу обави се од 80 до 100 прегледа у нашој Ковид амбуланту, број позитивних је, у просеку, десеторо дневно, клиничке слике су све лошије и пнеумоније доминирају, број пацијената који се хоспитализује на инфективним одељењима Опште болнице Крушевац и у Ковид болници је све већи, а нажалост повећан је и број смртних исхода”, рекла нам је др Ракић.

Она је још једном апеловала на грађане да се одазову имунизацији против корона вируса, да заштите своје здравље и своје животе, а вакцинација се обавља сваког радног дана од 8 часова у Дому здравља у Варварину.

“Имамо охрабрујуће вести, у последња два дана имамо повећано интересовање за вакцину против Ковида, како код млађе популације, тако и код старије популације, што је за сваку похвалу”, истиче директорка др Јасмина Ракић.

Поред Синофармове и Фајзерове вакцине, од недавно је грађанима на располагању и вакцина Спутњик В, произведена у Институту за вирусологију, вакцине и серуме “Торлак”. Од почетка имунизације у јануару месецу ове године, па до данас, вакцину је примило укупно 4.500 становника општине Варварин, ревакцинисано је 4.382, док је трећу, бустер дозу примило 1.045.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x