Велико интересовање за вакцинацију у Варварину, имунизација тече по плану

За мање од недељу дана, колико траје масовна имунизација становника Расинског округа, нову вакцину против вируса SARS-CoV-2 примиле су 12.436 особе. У општини Варварин од самог старта вакцинације влада велико интересовање, протеклих дана приметне су биле велике гужве испред Дома здравља, а за шест дана вакцинисано је 610 људи.

Ко год је од грађана исказао интересовање за вакцину и дошао на пункт Дома здравља “Др Властимир Годић”, није био враћен, тако да је приметан већи број вакцинисаних Варваринаца у односу на број који Национални центар за вакцинацију позива путем портала еУправе.

Оно у чему су сагласни суграђани у чекаоници, то је да се процес вакцинације одвија одлично, чекања нису дуга, ту је и љубазно особље Дома здравља које помаже при попуњавању образаца, али је поново доказана и велика професионалност и хуманост лекара и медицинских сестара који раде неуморно и који се заиста труде да суграђанима на најбезболнији начин дају вакцину.

Према информацијама Завода за јавно здравље (ЗЗЈЗ) Крушевац, вакцина и даље има довољно, а на крају јучерашњег дана у Варварину је остало још 250 доза. До данас није забележена ни једна поствакцинална реакција приликом имунизације, што указује на сигурност “Синофармове” вакцине.

Директор крушевачког ЗЗЈЗ, епидемиолог др Предраг Павловић, наглашава да је веома важно да се људи што пре вакцинишу, без дилеме са којом вакцином, зато што су све три вакцине су одличне. Оно што је битно то је време, сваки дан је важан и један дан закашњења вакцинације, већ може да значи болест, поручио је др Павловић.

Влада Републике Србије саопштила је раније да ће од данас на свим пунктовима за вакцинацију у Републици Србији моћи да се вакцинишу искључиво грађани који су добили позив од електронске управе са термином вакцинације, а ради спречавања стварања гужви на пунктовима.

“Молимо грађане да поштују процедуре пријаве и саме вакцинације, јер је то најбољи начин да своју вакцину добију сви, по утврђеним приоритетима. Због тога Влада Србије још једном позива све грађане да долазе на вакцинацију искључиво у термину када им је она и заказана”, апелује се у саопштењу Владе Републике Србије.

5 2 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x