Представљена књига “Ходочашће на исток”

Љубитељи лепе писане речи у Трстенику имали су прилике да се упознају са садржајем нове књиге “Ходочашће на исток” аутора Милорада Токовића који је са својим сином Марком обишао 36 светиња у четири државе, у Русији, Белорусији, Украјини и Румунији. Они су присутне на промоцији упознали са оригиналним сведочењем са 14-дневног путовања по манастирима.

“Под једном светињом се подразумева комплекс, а ни једна од тих светиња није имала мање од три цркве. Ми смо за то путовање сазнали случајно од оца Серафима, игумана манастира Бенковац, који нам је био духовник на том путу где смо били његови пријатељи. Одмах смо прихватили његов предлог и кренули”, прича аутор ове књиге Милорад Токовић.

Ходочасници Марко и Милорад Токовић

Он наглашава да ова књига није написана ради материјалне користи и ради се о малом тиражу од неких 300 примерака који су одштампани и који имају за циљ да људе окрену православној вери, изразивши наду да ће у томе и успети.

Његов син Марко каже да је књига написана једноставним речником, а највише од поменутих држава задржали су се у Русији, напоменувши да ово није било туристичко већ ходочасничко путовање са присуством литургијама.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *