Промовисана књига “Ходочашће на Крф” Љубомира Сарамандића

У Већници Народног универзитета у Трстенику одржана је промоција књиге “Ходочашће на Крф” Љубомира Сарамандића, кустоса Српске куће на Крфу. Сарамандић је подсетио Трстеничане на дешавања током Првог светског рата, која су храбру српску војску и избеглице довела на острво Крф.

Изнео је исто тако и више детаља из своје кустоске праксе, али се и оградио од политике и од суда по питању исправности појединих одлука од стране актера Првог светског рата.

“У први план стављам однос Грчке и Србије, односно грађана Крфа и српске војске, али и стварање темеља једне нове државе јер су током боравка српске војске на Крфу оформљене битне институције државности. Из године у годину расте број посетилаца Српској кући и острву Видо на коме се налазе спомен обележја у знак сећања на српске жртве”, рекао је аутор представљене књиге “Ходочашће на Крф” Љубомир Сарамандић.

О његовој књизи говорили су историчарка Јелена Вукчевић и професор историје Иван Нешић, а пригодном поезијом и песмама књижевно вече су обогатили ученици Гимназије “Вук Караџић” из Трстеника.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x