Предузеће “Нови Аутопревоз” постепено доживљава ренесансу

У сарадњи са локалном самоуправом, Јавно предузеће “Нови Аутопревоз” успело је да набави пет нових савремених аутобуса чија је вредност 570 хиљада евра. Овим је заједнички најављено обнављање локалних и међуградских линија, а донета је и одлука да јавни превоз на подручју општине Врњачка Бања буде бесплатан за све категорије становништва, са задовољством нам је рекао Бобан Ђуровић, председник општине Врњачка Бања.

Од 2012. године до данас у ово предузеће је уложено око 120 милиона динара. Аутобуска станица је модернизована, адаптиран простор по стандардима функционисања и за рад запослених.

“Ово предузеће сада живи од сопствених прихода, од наплата станичних услуга, од наплате паркирања, туристичких вожњи кроз Врњачку Бању. Амбиције су нам проширење капацитета, а поред пет купљених набавићемо још два аутобуса за локал. Код Министарства саобраћаја, грађевинарства и инфраструктуре ћемо аплицирати за куповину међуградских аутобуса са 55 седишта, јер тиме желимо обновити нама битне међуградске линије”, каже Иван Дуњић, директор ЈП “Нови Аутопревоз”.

Некадашње предузеће запошљавало је преко 5оо људи, временом је изгубило статус и аутобуске линије у процесима транзиције. Сада постоји шанса и могућност да се, корак по корак, обнови предузеће. Са пет постојећих аутобуса покрива се територија врњачке општине, редови вожње су у изради, а тренутно функционише уговорен превоз ђака основних и средњих школа, напомиње Дуњић.

Ово је почетак онога што је крајњи циљ, а то је набавка нових аутобуса за међуградске линије, у договору са Министарством саобраћаја, грађевинарства и инфраструктуре. У ЈП “Нови Аутопревоз” тренутно ради око 60 радника, а ово је надоградња планираног пројекта из 2012. године, из периода када је локална самоуправа, уз државну подршку, купила некадашњи “Аутопревоз”, који је више пута неуспешно приватизован.

Од 2012. године до данас у ЈП “Нови Аутопревоз” уложено је 120 милиона динара, у његовом саставу је и Аутобуска станица, а уз помоћ државе купљен је и цео комплекс од осам хектара и постепено је предузеће стало на здраве ноге. Процес је трајао сукцесивно, али се успело у плановима и у наредном периоду планира се и куповина више аутобуса и обнављање старих аутобуских линија које су раније биле у функцији.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x