Приоритет уклањање опасног индустријског отпада у потпуности

Министарка заштите животне средине у Влади Републике Србије Ирена Вујовић обишла је данас у Трстенику предузеће за технолошко-металуршку обраду “ППТ-ТМО” а.д., једну од јединица некадашње “Прве петолетке”, из чијих ће хала бити уклоњено више од 1.200 тона индустријског опасног отпада.

Вујовић, која је фабрику обишла са председницом општине Трстеник Миленом Турк, истакла је да је овај отпад, који је заостао из производње, озбиљна претња за животну средину и здравље грађана.

Министарка је објаснила да историјски отпад представља опасан индустријски отпад који је настао у предузећима у стечају или реструктурирању, додавши да је, у оквиру комплекса “Прве петолетке”, у плану уклањање отпада и из других јединица, попут “ППТ – Кочна техника, Цилиндри, Хидраулика и Заптивке”.

“Наставићемо да, уз надзор инспекције, чистимо локације широм Србије и тиме ћемо затворити поглавље небриге о опасном историјском отпаду”, поручила је она.

“Ово је важан посао за будућност, а држава је по први пут одлучна да уклони сав тај отпад до нултог стања, што је и један од приоритета министарства чијим радом руководим”, подвукла је Вујовић.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x