Проходне све улице и путеви у Трстенику

Радници предузећа “Техноградња” из Крушевца и ЈКСП “Комстан” из Трстеника користе време без падавина да уклоне снег и лед са градских улица и тако омогуће проходност и нормално одвијање саобраћаја. Директор ЈКСП “Комстан” Ранко Стевановић каже да су сеоски путни правци очишћени и бачени су со и ризла по подлогама, тако да се саобраћај одвија несметано.

Било је проблема са пробијањем сметова који су настали услед јаког ветра који је створио наносе у неким селима, поготово у најудаљенијим, али је сада ситуација знатно боља. Одвија се и аутобуски саобраћај без проблема у свим насељеним местима.

Мештани су у неким од села сами тракторима и чистачима које су направили чистили снег по засеоцима, у Дубљу, примера ради, тај се процес одвија сваке године. Мештани скупе новац и чишћење се плати оном ко је спровео акцију, мада понекад по захтеву тај посао обаве и радници ЈКСП “Комстан”. Директор Стевановић напомиње да су поменута предузећа и даље приправна 24 сата и у редовном су режиму рада.

Треба похвалити акције уклањања снега и леда у граду и младих из Опшинског одбора СНС Трстеник, волонтера Црвеног крста и Канцеларије за младе. Комунална инспекција упозорила је станаре стамбених зграда, пословних објеката и закупце пословних простора да су у обавези да уклоне снег и лед са тротоара испред улаза у зграде, прилазних путева, стаза и испред породичних кућа у приградским насељима.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x